Locatie Van der Waalslaan

Leerlingen van 3 vwo-plus van Bonhoeffer College Van der Waalslaan hebben de afgelopen weken onder leiding van ArtEZ studenten Diandra Burger en Barthelijne Weijs hard gewerkt aan een interdisciplinair kunstproject. Het eindresultaat van dit project werd op donderdag 14 december in het Rijksmuseum Twenthe gepresenteerd.

Art Based Learning

Het thema van het kunstproject was “Nieuwvorming”. Als start van het project hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum Twenthe, waar zij door middel van Art Based Learning een kunstwerk hebben uitgezocht dat de inspiratie is geworden voor het schrijven van een gedicht. De boodschap en/of het onderwerp van het zelfgeschreven gedicht hebben de leerlingen getransformeerd tot een beeldend kunstwerk. Deze kunstwerken werden tentoongesteld in Rijksmuseum Twenthe.

Over vwo-plus

Op de Van der Waalslaan is een afdeling vwo-plus voor leergierige leerlingen die snel en goed kunnen leren. Voor deze leerlingen is het belangrijk dat ze extra uitdagingen krijgen om het leren leuk te vinden. De leerlingen van vwo-plus krijgen dezelfde lesstof aangeboden, maar krijgen minder uitgelegd en moeten veel meer zelfstandig leren. Daarnaast werken ze in projecten en leren en oefenen daardoor diverse vaardigheden die passen bij hun talenten. Naast Rijksmuseum Twenthe en ArtEZ doen de leerlingen ook projecten in samenwerking met onder andere NEMO Science Museum in Amsterdam, Theatersport Enschede, Medisch Spectrum Twente en Universiteit Twente.