Locatie Van der Waalslaan

Een tijd van nieuwe ervaringen, het ontdekken van een nieuwe cultuur, een nieuwe taal, en het maken van nieuwe internationale contacten.

De 5-vwo leerlingen van de Van der Waalslaan gaan vier dagen stagelopen bij een bedrijf in Beijing. Tim loopt stage bij het Hilton Hotel, Lisa en Barbara bij EU SME consultancy en Jan en Robert bij Bencham (de Benelux Kamer van Koophandel te China).

Unieke kans

“Deze reis biedt onze leerlingen een unieke kans om zelf te ervaren hoe het is om te werken bij een multinationale organisatie en te leven in een wereldstad”, vertelt begeleidend docent economie Melanie Janssen. “De Wereldstageweek Beijing sluit bovendien mooi aan bij de relatie die wij als school al met China hebben, zoals de uitwisselingen met zusterstad Dalian en het vak Chinees dat onze leerlingen als extra vak kunnen volgen.”

Chinese muur & verboden stad

Naast hun stage gaan Robert, Barbara, Jan, Tim en Lisa ook op bezoek bij de Nederlandse ambassade in Beijing om hun stages te pitchen en zijn zij te gast bij Beijing Foreign Studies University. Ook gaan de leerlingen de Chinese Muur beklimmen en brengen ze een bezoek aan de Verboden Stad. Heel veel plezier!!!

Volg de Wereldstageweek via WeChat

Wil je de belevenissen van Tim, Lisa, Barbara, Jan en Robert volgen? Dat kan via WeChat (omdat andere social media zoals Twitter, FB, Instagram en WhatsApp geblokkeerd zijn achter de ‘Chinese Firewall’)

Download de WeChat app en volg Robert Morsman via WeChat ID: RobertMorsman of Melanie Janssen via WeChat ID: meljanssen

wereldstageweek-beijing.jpg