Locatie Van der Waalslaan

HSK is de afkorting van Hànyǔ Shuǐpíng Kǎoshì en is het staatsexamen Mandarijn Chinees voor buitenlanders, vergelijkbaar met Cambridge voor Engels, Delf voor Frans en Goethe voor Duits. Meestal zijn de examens in juni op het Gymnasium Celeanum in Zwolle, maar vanwege Covid-19 waren alle examens het afgelopen voorjaar geschrapt.

Zaterdag 19 september was na lange tijd weer de eerste keer dat leerlingen Mandarijn Chinees zich konden laten testen. In plaats van ca 160 examen kandidaten, mochten er in dit examen maar 50 kandidaten meedoen. Fijn dus dat alle leerlingen van het Bonhoeffer College geslaagd zijn.

Bonhoeffer Mandarijn Chinees

De leerlingen die nu het HSK1 examen hebben gedaan, konden vanaf 2 vwo één keer per week Chinese les als extra vak te kiezen. De lessen die behandeld worden, komen uit het lesboek “Chinees, ’n Makkie” en voor het HSK examen komt er een woordenlijst met een extra woorden om te oefenen bij. Alle leerlingen die dit vak gevolgd hebben, zijn geslaagd voor het staatsexamen Mandarijn Chinees en wie weet lukt het hen ook het tweede staatsexamen te halen volgend jaar.