Locatie Van der Waalslaan

Ruimte om te kiezen

Op onze locatie heb je veel te kiezen. Zo kunnen alle leerlingen van de locatie extra flex lessen volgen voor bijna alle vakken. Tijdens die flex lessen krijg je bijvoorbeeld extra ondersteuning voor een vak of ga je dieper op een bepaald thema in. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor extra sportlessen. Daarnaast kun je bij ons in de bovenbouw in de profielen uit veel verschillende vakken kiezen. En kun je ook extra vakken kiezen.

Verder vinden wij het op onze school belangrijk dat je naast theorievakken, ook kennismaakt met meer praktijkgerichte vakken. Zo bieden wij alle brugklassers mavo/havo/vwo het vak Science aan. In een prachtig praktijklokaal maken de leerlingen kennis met een combinatie van techniek, natuurkunde en scheikunde. En natuurlijk hebben alle leerlingen standaard de volgende praktijklessen in hun lesrooster staan: lichamelijke opvoeding, tekenen, beeldende vorming en muziek.

Voor elke leerling die meer aankan, bieden wij een plusstroom. Dat geldt voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Bij de plusstroom staat onderzoeken centraal. Wist u dat als de zeewaterspiegel 1 meter zou stijgen, wij in Enschede een eigen strand zouden hebben? Onze leerlingen van de plusstroom hebben dit ontdekt en berekend in samenwerking met ITC, onderdeel van Universiteit Twente.