Locatie Van der Waalslaan

Op onze locatie zijn ook verschillende commissies actief. De commissies zijn bedoeld voor leerlingen en door leerlingen. Deze commissies zijn niet alleen heel leuk, maar zeker ook erg leerzaam. Onze commissies op een rij:

Evenementencommissie (EC)

De naam zegt het al. Deze commissie verzorgt elk jaar een aantal evenementen. De commissie bestaat uit zo'n 20 leerlingen uit allerlei verschillende klassen (van 1 t/m 6), 2 docenten (ter ondersteuning) én 2 ouders uit de ouderraad.

De Evenementencommissie zorgt ervoor dat Sinterklaas elk jaar weer de weg naar de Van der Waalslaan weet te vinden én dat de Sint ieder jaar weer de namen krijgt van een aantal 'stoute' leerlingen én leraren. Ook organiseert de commissie ieder jaar weer het "Kerstbal" (het leukste schoolfeest van Enschede). De aula wordt dan omgetoverd in een hele sfeervolle feestzaal, alle leerlingen én leraren komen in galakleding naar school en een band zorgt voor passende muziek. Dit feest is alleen voor klas 3 en hoger.

Dan staat ook nog het Lentefeest op het programma. Dit feest heeft steeds een ander thema, dat natuurlijk door de EC wordt bedacht. De diploma-uitreiking, assisteren bij onderbouw disco's, een Valentijnsactie organiseren en een kraampje tijdens de open dag zijn nog wat extra dingen die erbij komen.

Culturele Commissie (CC)

De leerlingen van de Culturele Commissie organiseren elk jaar een aantal culturele activiteiten. De commissie bestaat uit zo'n 20 leerlingen uit verschillende klassen (van 1 t/m 6) en 2 docenten (ter ondersteuning). Ben jij creatief, een goede organisator of wil je gewoon graag wat nieuwe mensen ontmoeten, dan is de Culturele Commissie echt iets voor jou.

  • Met Theater Verkeerd/Culture Shock organiseren we een avond waarop we het podium aan de leerlingen geven. Alleen of in een band, grappig of zielig, mooi of griezelig, alles is welkom.
  • Durf je een stap verder te gaan, geef je dan op voor de Talentenjacht. Een echte vakjury zal je beoordelen en misschien wordt jij wel het Talent van Van der Waalslaan.
  • Is het podium niks voor jou, kom dan gezellig films kijken. Tijdens de Filmmarathon worden 12 uur lang films gedraaid vanaf ca. 18 uur. Onderbouwleerlingen moeten rond 00:00 uur vertrekken, maar bovenbouwleerlingen mogen op school overnachten.
  • Met de Escapeschool organiseren we een middag waarbij een deel van de school wordt omgetoverd tot Escaperoom. Probeer via de verschillende opdrachten te ontsnappen uit een lokaal. Een super leuke en spannende middag voor leerlingen en personeel.

Deze evenementen zijn niet 1, 2, 3 geregeld. Er moeten posters gemaakt worden, de aula moet worden klaargemaakt, er moeten hapjes gemaakt worden… Dus waar wacht je op? Geef je op voor de CC!

Schoolkrant 'Het Komkommertje'

Meerdere keren per jaar wordt onze schoolkrant, genaamd ‘Het Komkommertje’, gepubliceerd. In deze commissie zitten ongeveer 10 leerlingen en 1 docent die ondersteuning biedt.

We staan het meest bekend om onze satirische rubrieken, zoals de legendarische ‘Quotes’ van de leraren en de ‘Sarcastische Vakken’, waarbij vakken op een sarcastische manier worden uitgelegd. Daarnaast publiceren we ook vele recensies, nuttige artikelen met advies om het schoolleven te overleven, andere satirische artikelen, recepten, modeadviezen, horoscopen, kritische kwaliteitsjournalistiek et cetera. We staan dus ook zeer open voor nieuwe rubrieken en houden van eigen inbreng.

Voorafgaand aan de publicatie van een nieuwe editie houden we eerst een vergadering, vaak ondersteund door een taart om de publicatie van onze vorige editie te vieren. Daarnaast plannen we ook werkuren in SHB2, waarin leden extra tijd krijgen om hun artikelen te schrijven en elkaar te helpen. Ten slotte vieren we aan het einde van een schooljaar ook altijd een succesvol jaar aan publicaties, door samen een hapje te gaan eten.

We zoeken leden uit alle klassen. Bij interesse, neem contact op met mevrouw Hop ([email protected]).

Leerlingenraad

De leerlingenraad praat mee over de dagelijkse gang van zaken op school, behartigt de belangen van de leerlingen en geeft adviezen. De leerlingenraad wordt met raad en daad bijgestaan door enkele docenten.

Commissie Licht en Geluid (L&G)

Als je in de aula van onze school omhoog kijkt, zie je dat daar een enorme hoeveelheid lampen hangt. Als je nog beter kijkt, zie je dat er ook grote boxen hangen. Al dat licht en geluid wordt vanuit de regiekamer bediend door leerlingen uit verschillende klassen (van 1 t/m 6) en een leraar (die heel technisch is).

De commissie bestaat uit zo'n 15 leerlingen die minstens honderd keer per jaar (in wisselende groepjes natuurlijk) komen opdraven om allerlei evenementen van schitterend licht en geweldig geluid te voorzien.