Locatie Van der Waalslaan

Culturele activiteiten

Op onze locatie hebben we Art2Go (activiteiten in en om de stad), Prime (theaterspektakel), dansvoorstellingen, excursies naar het buitenland en dagexcursies. Er is een cultuurplein midden in de school, speciaal voor de vakken beeldende vorming en muziek. Naast muzieklokalen hebben we ook zes aparte muziekoefenruimtes, waar je ongestoord kunt repeteren.

We vinden talentontwikkeling buiten de school (bijvoorbeeld op het gebied van (top)sport) ook heel belangrijk en faciliteren leerlingen daarvoor graag in tijd door maatwerk te leveren op school. Daarnaast doen we natuurlijk mee aan diverse toernooien, zoals bijvoorbeeld de Enschede Marathon

Commissies

Op onze locatie zijn ook verschillende commissies actief. De commissies zijn bedoeld voor leerlingen en door leerlingen. Deze commissies zijn niet alleen heel leuk, maar zeker ook erg leerzaam. Onze commissies op een rij:

 • Evenementencommissie (EC)
  De naam zegt het al. Deze commissie verzorgt elk jaar een aantal evenementen, zoals schoolfeesten. De commissie bestaat uit zo'n 20 leerlingen uit allerlei verschillende klassen (van 1 t/m 6), 2 docenten (ter ondersteuning) én 2 ouders uit de ouderraad.
 • Culturele Commissie (CC)
  De leerlingen van de Culturele Commissie organiseren elk jaar een aantal culturele activiteiten, zoals een filmmarathon of een escapeschool. De commissie bestaat uit zo'n 20 leerlingen uit verschillende klassen (van 1 t/m 6) en 2 docenten (ter ondersteuning). Ben jij creatief, een goede organisator of wil je gewoon graag wat nieuwe mensen ontmoeten, dan is de Culturele Commissie echt iets voor jou.
 • Leerlingenraad
  De leerlingenraad praat mee over de dagelijkse gang van zaken op school, behartigt de belangen van de leerlingen en geeft adviezen aan de schoolleiding. De leerlingenraad wordt met raad en daad bijgestaan door enkele docenten. Ben je geïnteresseerd deel te nemen aan de Leerlingenraad en wil je meepraten over belangrijke zaken voor leerlingen op onze school, neem dan contact op met meneer Van den Heuvel ([email protected]).
 • Commissie Licht en Geluid (L&G)
  Als je in de aula van onze school omhoog kijkt, zie je dat daar een enorme hoeveelheid lampen hangt. Als je nog beter kijkt, zie je dat er ook grote boxen hangen. Al dat licht en geluid wordt vanuit de regiekamer bediend door leerlingen uit verschillende klassen (van 1 t/m 6) en een begeleidend docent. De commissie bestaat uit zo'n 15 leerlingen die allerlei evenementen in de school van licht en geluid voorzien.